Face Yoga όπως φυσικό Botox: Απαντήσεις σε 5+1 hot ερωτήματα

Η Face Yoga είναι εδώ. Έχοντας κατακλείσει Ιαπωνία, Αμερική, Αγγλία εξαπλώνεται συνεχώς σε Ευρώπη και Ασία ερχόμενη να ενισχύσει την τάση για μια πιο ολιστική προσέγγιση της ομορφιάς και να μας θυμίσει ότι η ομορφιά, όπως και η ισορροπία ξεκινάει από μέσα. Ακολουθούν απαντήσεις σε 6 βασικά ερωτήματα.

Πρόκειται για μία μέθοδο νέα ή παλιά;

Αν και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής η Face Yoga, δεν είναι μία μέθοδος νέα, αφού οι ρίζες της κρατούν πολλές εκατοντάδες χρόνια πίσω στην Ανατολή (Ιαπωνία, Κίνα, Ινδία). Σε καθεμία από αυτές τις χώρες συναντάμε πρακτικές οι οποίες σήμερα αποτελούν τον πυρήνα της.

Σωστά χαρακτηρίζεται φυσικό Botox;

Η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος «φυσικό Botox» την αδικεί: στην πραγματικότητα αντιστοιχεί σε πολλές θεραπείες μαζί. Ακολουθώντας τις πρακτικές της με μία σχετική συχνότητα αφιερώνοντας ακόμα και λίγα λεπτά μέσα στη μέρα, μπορούμε να χαλαρώσουμε το πρόσωπο από την καθημερινή ένταση και να το ενδυναμώσουμε γυμνάζοντάς το ενεργητικά (με ασκήσεις) και παθητικά (με μασάζ, πιέσεις). Με τον τρόπο αυτό προλαμβάνουμε και λειαίνουμε τις ρυτίδες και την χαλάρωση, βελτιώνουμε το περίγραμμα των χαρακτηριστικών του προσώπου, την ποιότητα του δέρματός μας και ταυτόχρονα συνδεόμαστε με αυτό.

Τί περιλαμβάνει;

Είναι μέθοδος απολύτως φυσική: περιλαμβάνει τις αναπνοές της yoga, συνδυασμένες με ασκήσεις, μασάζ και δαχτυλοπιέσεις. Επίσης αποτελεί μέθοδο αυτοθεραπείας: εφαρμόζεται με καθοδήγηση από εμάς.

Σε ποιους αναφέρεται;

Αναφέρεται κυριολεκτικά σε όλους: δεν υπάρχουν στεγανά ηλικίας και φύλου.  Εφόσον αναπνέεις, εκφράζεσαι, μιλάς, μασάς, μπορείς να κάνεις Face Yoga. Όπως και στη γυμναστική για το σώμα, τα ωφέλη είναι πολλαπλά σε όσο μικρότερη ηλικία ξεκινήσει κανείς: η έκφραση είναι σωστότερη, η στάση προσώπου και σώματος επίσης,  χτίζονται σωστές συνήθειες και μία ολιστική προσέγγιση για το πρόσωπο και τη σύνδεσή του με το υπόλοιπο σώμα.

Η Face Yoga είναι εδώ για να βοηθήσει εσένα με έντονους ρυθμούς καθημερινότητας, είτε κάνεις καθιστική ζωή, είτε όχι, που θέλεις να αποφορτιστείς από την ένταση, να χαλαρώσεις, να μαλακώσεις τις πονεμένες περιοχές, να ενδυναμώσεις τις λιγότερο δυνατές, να βελτιώσεις την όψη σου και τη στάση σου συνολικά.

Η Face Yoga είναι εδώ για να βοηθήσει εσένα που παρατηρείς τις ρυτίδες έκφρασης να γίνονται πιο έντονες και θέλεις να τονώσεις το πρόσωπό σου. Είναι επίσης, για έσένα που έχεις κάνει θεραπεία botox και θέλεις να ισορροπήσεις την ένταση που μεταφέρεται στις υπόλοιπες περιοχές του προσώπου, δυναμώνοντάς τες. Όπως και για εσένα που έχεις fillers και θέλεις να δουλέψεις το πρόσωπό σου πιο εσωτερικά και στις υπόλοιπες περιοχές. Προτείνεται ακόμα για εσένα που έχεις κάνει λίφτινγκ ή νήματα, μετά από την αποθεραπεία της περιοχής, ώστε να συντηρηθεί το αποτέλεσμα ενδυναμώνοντας το μυικό σύστημα και βελτιώνοντας την όψη της επιδερμίδας.

Η Face Yoga είναι εδώ για εσένα που αναρρώνεις από κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο ή κάποια επέμβαση και πρέπει να επενακινητοποιήσεις και να δυναμώσεις συγκεκριμένες περιοχές και το πρόσωπό σου συνολικά. Το ίδιο ισχύει και για εσένα που αντιμετωπίζεις συμπτώματα ακούσιων σπασμών στο πρόσωπο, μπορεί σε να βοηθήσει συμπληρωματικά με την προτεινόμενη θεραπεία.

Κυρίως όμως είναι εδώ για εσένα που διαθέτεις ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, τον οποίο θέλεις να εκμεταλλευτείς αποτελεσματικά για να τονώσεις το πρόσωπο και την αυτοπεποίθησή σου!

Γιατί την χρειαζόμαστε;

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους που χρειαζόμαστε τη γυμναστική για το σώμα μας και ακόμα περισσότερους. Είναι γεγονός ότι το πρόσωπό μας συγκεντρώνει μεγάλο ποσοστό μυών, πάνω από 30%, και τις 4 από τις 5 αισθήσεις που διαθέτουμε, γεγονός που του προσδίδει μεγάλο ποσοστό ερεθισμάτων και έντασης σε σχέση με το φυσικό μέγεθός του.

Η ανάγκη λοιπόν χαλάρωσης και αποσυμφόρρησης είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Ταυτόχρονα, υπάρχουν περιοχές στο πρόσωπο οι οποίες υπολειτουργούν ή είναι πιο αδύναμες και οι οποίες χρειάζονται ενδυνάμωση για τη διατήρηση της ισορροπίας και της σωστής φυσικής στάσης του προσώπου.

Τί να περιμένουμε στο πρόσωπό μας από τη Face Yoga ;

Μέσα από τη Face Yoga έχουμε πολλαπλά άμεσα και έμμεσα ωφέλη.

Άμεσα:

Αποκτάμε συνείδηση της κίνησης και της λειτουργίας των διαφορετικών περιοχών και μυικών ομάδων του προσώπου. Αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα ώστε να χρησιμοποιήσουμε σωστά την κάθε περιοχή στην έκφραση μεμονωμένα και συνδυαστικά. Ακόμα και σε περιπτώσεις ακούσιων εκφράσεων η face yoga μπορεί να δράσει καταλυτικά.

Χαλαρώνουμε περιοχές που παρουσιάζουν ένταση, ενδυναμώνοντας παράλληλα τις πιο αδύναμες. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η συμμετρία και η ισορροποία του προσώπου.

Υιοθετούμε πιο υγιείς συνήθειες καθώς αποκτάμε συνείδηση συνηθειών που έχουμε οι οποίες επιβαρύνουν πρόσωπο και σώμα.

Βελτιώνουμε την φυσική στάση προσώπου και σώματος.

Βελτιώνουμε την όψη και την ποιότητα του δέρματος μας. Μέσα από την αυξημένη αιμάτωση που δημιουργείται από τις ασκήσεις και το μασάζ, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και των θρεπτικών συστατικών, ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση της αναγεννητικής διαδικασίας με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Παράλληλα η αύξηση του μυικού τόνου του προσώπου δίνει ένα επιπλέον θετικό αποτέλεσμα στην όψη της επιδερμίδας.

Μαθαίνουμε να αναπνέουμε σωστά, βοηθώντας όχι μόνο το πρόσωπο αλλά όλο το σώμα να οξυγονωθεί καλύτερα, να χαλαρώσει και να ενεργοποιηθεί πιο στοχευμένα.

Έμμεσα:

Μαθαίνοντας καλύτερα για το πώς τα συναισθήματα και τα ερεθίσματα επηρεάζουν τις λειτουργίες και τις εκφράσεις του προσώπου, συνδεόμαστε πιο ουσιαστικά με αυτό και μπορούμε να το προστατεύσουμε πιο αποτελεσματικά, δρώντας προληπτικά περισσότερο παρά κατασταλτικά.

Χαλαρώνοντας τα σημάδια της έντασης από το πρόσωπο, χαλαρώνουμε ταυτόχρονα το μυαλό και ισορροπούμε τις λειτουργίες του νευρικού συστήματος.

Αφιερώνοντας ακόμα και μερικά λεπτά μέσα στη μέρα είναι αρκετά για να έχουμε λίγο πολύτιμο χρόνο για τον εαυτό μας, να αυτοθεραπευτούμε (αφού εμείς εφαρμόζουμε τις ασκήσεις και το μασάζ με τη βοήθεια του ειδικού), να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία μας.

Αποκτάμε πιο υγιή συνείδηση της εικόνας του προσώπου μας και μαθαίνουμε να το προσέχουμε και να το αγαπάμε σε κάθε φάση και ηλικία.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΣΤ