Γιατί Face yoga

Το πρόσωπο, όπως και το σώμα μας, έχει ανάγκη από άσκηση και στάση σωστή για να κρατηθεί υγιές και λειτουργικό.
  • Το πρόσωπό μας καθημερινά το “γυμνάζουμε” χρησιμοποιώντας το για να μιλήσουμε, εκφραστούμε, μασήσουμε, φιλήσουμε, τραγουδήσουμε κτλ. Αλλά και για την υποστήριξη βασικών μας αναγκών: χρησιμοποιούμε τα μάτια για να δούμε, τη μύτη για να μυρίσουμε, τα αυτιά να ακούσουμε, το στόμα για να γευτούμε, πιούμε κτλ. Γίνεται λοιπόν αποδέκτης και υποκινητής δράσεων και αντιδράσεων που το καθορίζουν και το επηρεάζουν.
  • Όλα τα παραπάνω καθρεφτίζονται στην επιδερμίδα του προσώπου μας, μέσα από τις ρυτίδες και γραμμές έκφρασης, οι οποίες στην πλειοψηφία τους οφείλονται στη μη σωστή στάση του προσώπου και χρησιμοποίηση των μυών του στην έκφραση.
  • Στο πρόσωπο, όπως και στο σώμα, υπάρχουν μύες οι οποίοι υπερλειτουργούν και χρειάζονται χαλάρωση και άλλοι που χρειάζονται ενδυνάμωση και όλα αυτά για τη διατήρηση πρωτίστως μίας ισορροπίας και μίας αρμονικής στάσης.
  • Μέσα από τη face yoga μαθαίνω από το πρόσωπό μου για το πρόσωπό μου όχι μόνο επιδερμικά, αλλά και λειτουργικά, συμπεριφορικά, εσωτερικά. Συνδέομαι, επικοινωνώ, βελτιώνομαι, αγαπώ.

On-line
μαθήματα